Saturday, July 24, 2021
No menu items!
Home Isu Semasa Dalam Negara AZMIN, MUKHRIZ BAKAL PM MASA DEPAN?

AZMIN, MUKHRIZ BAKAL PM MASA DEPAN?

KUALA LUMPUR – Tun Dr Mahathir Mohamad berpendapat terdapat tiga atau empat calon atau mungkin lebih yang berpotensi menjadi Perdana Menteri pada masa akan datang.

Perdana Menteri sebanyak dua kali itu berkata, antara calon tersebut adalah Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Azmin Mohamed Ali dan anaknya, Datuk Seri Mukhriz.

Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) itu bagaimanapun menegaskan tidak percaya dengan memilih hanya seorang kerana calon-calon itu perlu bersaing untuk mendapat jawatan nombor satu dalam kerajaan.

“Ada tiga hingga empat calon dan boleh jadi lebih. Ramai yang melihat saya mesra kepada Azmin, salah satu calonnya. Saya juga rasa ada calon Perdana Menteri yang bukan datang daripada ahli politik terkemuka.

“Mereka berada di luar daripada kumpulan ahli politik dan orang baharu serta dalam kalangan mereka yang tunjuk minat dalam politik dan saya tidak boleh namakan kerana tidak adil buat mereka.

“Ada juga menamakan Mukhriz iaitu anak saya, ada juga. Tapi saya tidak percaya dengan memilih seorang dan mereka kena bersaing untuk mendapat jawatan itu. Apa pun pemimpin Pejuang perlu bekerja keras,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan penonton dalam program What’s Going On Malaysia? With Harith Iskandar secara langsung di Youtube malam ini.

WhatsApp-Image-2021-07-14-at-22
Mahathir (kiri) muncul dalam program What’s Going On Malaysia? With Harith Iskandar secara langsung di Youtube di sini malam ini.
Penonton tersebut bertanya kepada Dr. Mahathir siapakan calon Perdana Menteri pada masa akan datang jika beliau boleh memilihnya.

Mengulas lanjut, Ahli Parlimen Langkawi itu juga mengakui beliau tidak mungkin lagi menjadi perdana Menteri buat kali ketiga memandangkan umurnya sudah mencecah 96 tahun.

Jelas beliau, ketika memegang jawatan itu kali kedua, umurnya adalah 93 tahun dan berpendapat mampu menjawatnya untuk beberapa ketika sahaja jika terpilih. – MalaysiaGazette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

MANA PERGINYA RM20 JUTA SUMBANGAN RAKYAT MALAYSIA? – EBIT LEW

PETALING JAYA – Pendakwah bebas, Ebit Lew meminta Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman mengemukakan bagaimana duit sumbangan rakyat Malaysia...

PROTON LANCAR EDISI KHAS X70

PETALING JAYA: Proton melancarkan edisi khas X70 dengan ciri-ciri mewah bersama warna istimewa. Menurut Proton, X70 edisi khas mempunyai spesifikasi sama dengan varian Premium...

4 KG SYABU DISOROK DALAM TONG MINYAK

JOHOR BAHRU - Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Johor merampas dadah disyaki syabu yang disorokkan dalam tong minyak selepas menggeledah sebuah bot kayu...

YAYASAN JCORP BERI BANTUAN AWAL PENDIDIKAN PENUNTUT IPT

JOHOR BAHRU - Dalam usaha membela nasib penuntut, khususnya daripada keluarga berpendapatan rendah (B40) yang terkesan akibat pandemik Covid-19, Yayasan Johor Corporation (Yayasan JCorp)...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks