Wednesday, May 12, 2021
No menu items!
Home Isu Semasa Dalam Negara JANGAN BERULANG LAGI - TMJ

JANGAN BERULANG LAGI – TMJ

JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim tidak mahu insiden meletakkan syarat kaum dalam pendaftaran aktiviti kokurikulum di sekolah berulang lagi di Johor.

Dalam hantaran di akaun Facebook rasminya, baginda bertitah, sekolah adalah tempat memupuk semangat perpaduan rakyat Johor, bukan untuk memecah belahkan masyarakat.

“Saya menerima makluman kejadian di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Dato’ Bentara Luar, Batu Pahat yang membabitkan syarat kaum untuk pendaftaran aktiviti kokurikulum.

“Tindakan ini tidak selaras dengan Bangsa Johor yang memupuk perpaduan antara kaum di bawah satu identiti untuk semua rakyat Johor.

“Kejadian ini perlu dielakkan untuk mengekalkan kesejahteraan awam dan perpaduan rakyat,” titah baginda.

Tunku Ismail hari ini turut berkenaan menerima menghadap Timbalan Pengarah JPN (Pemangku Pengarah JPN Johor), Sahilon Abd Halim, Pegawai Pendidikan Daerah Batu Pahat, Dr Suhaimi Ismail,Pegawai Daerah Batu Pahat, Ismail Abu dan Pengetua SMK Dato’ Bentara Luar, Abdul Razak Hamid di Markas Askar Timbalan Setia Negeri Johor (JMF).

Semalam media melaporkan, Abdul Razak memohon maaf kerana insiden mengasingkan kegiatan kokurikulum berdasarkan bangsa dan jantina pelajar.

Abdul Razak dilaporkan berkata, pihaknya terlepas pandang mengenai isu kaum dalam maklumat yang diedarkan kepada semua pelajar Tingkatan 1, berhubung pendaftaran dan penyertaan dalam aktiviti kokurikulum.

Beliau turut berjanji, tidak akan mengulangi kesilapan yang berlaku.- MalaysiaGazette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

BAKAL WUJUD PERIKATAN 3.0?

PETALING JAYA: Corak politik negara bakal berubah apabila wujud gambaran UMNO bakal membentuk jajaran politik baharu dinamakan Perikatan 3.0 pada Pilihan Raya Umum Ke-15...

AGONG NASIHAT RAKYAT DUDUK RUMAH

KUALA LUMPUR – Yang di-Pertuan Agong yang menzahirkan kebimbangan dengan situasi terkini wabak Covid-19 menasihati rakyat untuk berada di rumah dan tidak keluar jika...

NAJIS LEMBU BOLEH HINDAR JANGKITAN COVID-19?

ORANG ramai di India digesa untuk tidak mengamalkan rawatan tradisi menggunakan najis lembu yang dipercayai boleh menghindari daripada jangkitan virus COVID-19. Para doktor berkata, tiada...

SAYA ADA TERIMA DUIT DARIPADA NAJIB – IBRAHIM

KUALA LUMPUR: Datuk Ibrahim Ali hari ini membuat pengakuan pernah menerima sekeping cek peribadi daripada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Bagaimanapun, Presiden...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks