Wednesday, May 12, 2021
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak 4 Perlawanan Terkini Raih 3,648,654 Tontonan Di Platform Youtube, JDT Buktikan Miliki...

4 Perlawanan Terkini Raih 3,648,654 Tontonan Di Platform Youtube, JDT Buktikan Miliki Daya Tarikan Unik

Selepas saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 disambung semula dan unifi selaku pemegang hak penyiaran menawarkan tontonan secara percuma melalui saluran Youtube, berjuta tontonan berjaya dijana melalui platform itu.

Melihat kepada jumlah tontonan yang diraih oleh perlawanan yang melibatkan pasukan JDT, mereka berjaya muncul sebagai pasukan tunggal yang mencatatkan lebih 500,000 tontonan bagi setiap perlawanan mulai saingan LS5 hingga LS9.

Dari 4 perlawanan terkini yang melibatkan pasukan JDT (perlawanan pertama bertemu Pahang tiada pautan dijumpai), kelab itu berjaya meraih jumlah tontonan secara keseluruhannya sebanyak 3,648,654 atau secara puratanya 912,163 tontonan bagi setiap perlawanan!

MSL

Dari kesemua perlawanan yang disiarkan melalui saluran Youtube, perlawanan JDT bertemu Selangor muncul sebagai satu-satunya perlawanan yang meraih lebih dari 1 juta tontonan setakat ini.

Sehingga artikel ini ditulis, pecahan jumlah tontonan menggunakan platform Youtube adalah seperti berikut;

  • JDT bertemu Perak: 751,749 tontonan
  • JDT bertemu Terengganu: 966,696 tontonan
  • JDT bertemu Selangor: 1,105,580 tontonan
  • JDT bertemu PJ City: 824,629 tontonan

Berdasarkan kepada angka-angka ini jelas menunjukkan bahawa perlawanan yang melibatkan pasukan JDT mempunyai daya tarikan yang sangat kuat dari penonton dan peminat bola sepak.

Jadi tidak keterlaluan jika dikatakan nilai komersil untuk siaran perlawanan JDT adalah tinggi berdasarkan capaian dan bilangan tontonan yang hampir sekali ganda dari pasukan-pasukan lain melalui saluran Youtube sahaja.

– Vocketfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

BAKAL WUJUD PERIKATAN 3.0?

PETALING JAYA: Corak politik negara bakal berubah apabila wujud gambaran UMNO bakal membentuk jajaran politik baharu dinamakan Perikatan 3.0 pada Pilihan Raya Umum Ke-15...

AGONG NASIHAT RAKYAT DUDUK RUMAH

KUALA LUMPUR – Yang di-Pertuan Agong yang menzahirkan kebimbangan dengan situasi terkini wabak Covid-19 menasihati rakyat untuk berada di rumah dan tidak keluar jika...

NAJIS LEMBU BOLEH HINDAR JANGKITAN COVID-19?

ORANG ramai di India digesa untuk tidak mengamalkan rawatan tradisi menggunakan najis lembu yang dipercayai boleh menghindari daripada jangkitan virus COVID-19. Para doktor berkata, tiada...

SAYA ADA TERIMA DUIT DARIPADA NAJIB – IBRAHIM

KUALA LUMPUR: Datuk Ibrahim Ali hari ini membuat pengakuan pernah menerima sekeping cek peribadi daripada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Bagaimanapun, Presiden...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks