Friday, October 23, 2020
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak 4 Perlawanan Terkini Raih 3,648,654 Tontonan Di Platform Youtube, JDT Buktikan Miliki...

4 Perlawanan Terkini Raih 3,648,654 Tontonan Di Platform Youtube, JDT Buktikan Miliki Daya Tarikan Unik

Selepas saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 disambung semula dan unifi selaku pemegang hak penyiaran menawarkan tontonan secara percuma melalui saluran Youtube, berjuta tontonan berjaya dijana melalui platform itu.

Melihat kepada jumlah tontonan yang diraih oleh perlawanan yang melibatkan pasukan JDT, mereka berjaya muncul sebagai pasukan tunggal yang mencatatkan lebih 500,000 tontonan bagi setiap perlawanan mulai saingan LS5 hingga LS9.

Dari 4 perlawanan terkini yang melibatkan pasukan JDT (perlawanan pertama bertemu Pahang tiada pautan dijumpai), kelab itu berjaya meraih jumlah tontonan secara keseluruhannya sebanyak 3,648,654 atau secara puratanya 912,163 tontonan bagi setiap perlawanan!

MSL

Dari kesemua perlawanan yang disiarkan melalui saluran Youtube, perlawanan JDT bertemu Selangor muncul sebagai satu-satunya perlawanan yang meraih lebih dari 1 juta tontonan setakat ini.

Sehingga artikel ini ditulis, pecahan jumlah tontonan menggunakan platform Youtube adalah seperti berikut;

  • JDT bertemu Perak: 751,749 tontonan
  • JDT bertemu Terengganu: 966,696 tontonan
  • JDT bertemu Selangor: 1,105,580 tontonan
  • JDT bertemu PJ City: 824,629 tontonan

Berdasarkan kepada angka-angka ini jelas menunjukkan bahawa perlawanan yang melibatkan pasukan JDT mempunyai daya tarikan yang sangat kuat dari penonton dan peminat bola sepak.

Jadi tidak keterlaluan jika dikatakan nilai komersil untuk siaran perlawanan JDT adalah tinggi berdasarkan capaian dan bilangan tontonan yang hampir sekali ganda dari pasukan-pasukan lain melalui saluran Youtube sahaja.

– Vocketfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Penjawat awam sorok dalam siling, elak ditangkap khalwat

ALOR SETAR: Seorang lelaki sanggup menyorok dalam siling rumah teres di taman perumahan di Jalan Alor Mengkudu di sini, awal pagi tadi, bagi mengelak...

Pencemaran Sungai Selangor, 2 beranak antara 8 yang direman tujuh hari

SELAYANG – Dua beranak yang merupakan pengarah syarikat membaiki dan menjual jentera pembinaan dan enam pekerja syarikat itu yang disyaki terlibat dalam kejadian pencemaran...

PKR hormati kenyataan Ahmad Zahid, kata Saifuddin Nasution

SHAH ALAM - Parti Keadilan Rakyat (PKR) menghormati kenyataan Presiden UMNO, Dat ni uk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bahawa parti itu melakukan gencatan...

UAE mulakan lawatan rasmi pertama ke Israel

DUBAI: Delegasi Emiriah Arab Bersatu (UAE) berlepas untuk lawatan rasmi pertama ke Israel hari ini selepas kedua-dua negara setuju untuk memulihkan hubungan bulan lalu. Setiausaha...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks