Friday, October 2, 2020
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak TMJ: 1 Atau 2 Penalti Untuk Terengganu Dan 1 Kad Merah Untuk...

TMJ: 1 Atau 2 Penalti Untuk Terengganu Dan 1 Kad Merah Untuk Dominic Silva, Pengadil Gagal Kawal Perlawanan Dengan Baik

Isu pengadil perlawanan diantara Terengganu dan Johor Darul Ta’zim (JDT) semalam telah mencuri perhatian TMJ sebagai pemilik JDT dimana pengadil gagal mengawal perlawanan itu dengan baik.

Komen tersebut telah ditinggalkan oleh TMJ dilaman sosial rasmi Instagram Terengganu ketika menyampaikan ucapan tahniah kepada pasukan tersebut atas cabaran yang diberikan.

“Tahniah Terengganu. Masa depan yang cerah buat Terengganu FC. Sikap prfesionalisme yang tinggi oleh kapten dan potensi yang tinggi oleh pemain muda. Bukan mudah untuk kami JDT.”

“Referee teruk dan tidak mengawal game dengan baik. Sepatutnya 1 atau 2 penalti untuk Terengganu dan kad merah untuk penyerang Terengganu yang melakukan tackle yang tinggi.”

“Apa pun, game sudah tamat. Tahniah kepada kedua-dua pasukan. Padang dan stadium first class. Tahniah dan terima kasih.”

IGTFC

Pengadil perlawanan itu Wan Mohamad Tarmizi Wan Ibrahim sebelum ini pernah cedera dibahagian mata apabila ditumbuk ketika berada dipintu masuk Hotel Seri Malaysia pada 19 Ogos 2014 selepas tamat perlawanan JDT bertemu pasukan ATM.

Dengan kemenangan itu semalam, JDT semakin mengukuhkan kedudukan dipersada liga dan memiliki kelebihan yang besar untuk terus muncul sebagai juara saingan CIMB Liga Super 2020 seterusnya meraih slot automatik peringkat kumpulan AFC Champions League 2021.

– vocketfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

K’jaan Johor setuju bayar pampasan RM5.2 juta pada masyarakat Orang Laut Seletar

Kerajaan negeri Johor dan Orang Laut Seletar di Stulang Laut tulang Laut mencapai persetujuan dengan kerajaan akan membayar RM5.2 juta sebagai pampasan untuk tanah...

‘Mula-mula kata negatif, sekarang positif pula’ – Adun Ayer Limau

Ayer Keroh: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ayer Limau, Datuk Amiruddin Yusof mendakwa ujian saringan Covid-19 yang dijalankan ke atasnya di Pejabat Kesihatan Daerah...

Penyeludup masih degil, guna lorong tikus bawa masuk PATI

KUALA LUMPUR – Aktiviti penyeludupan masuk pendatang asing tanpa izin (PATI) menerusi sempadan negara ini masih aktif, walaupun hampir setiap hari pasukan keselamatan membuat...

Lelaki dakwa ceroboh bilik kawalan CCTV kerana lapar dipenjara 14 hari

KUALA LUMPUR, 1 Okt -- Seorang lelaki yang mendakwa menceroboh bilik kawalan kamera litar tertutup (CCTV) di Kompleks Dayabumi kerana lapar, dijatuhi hukuman penjara...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks