Wednesday, May 12, 2021
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak TMJ: 1 Atau 2 Penalti Untuk Terengganu Dan 1 Kad Merah Untuk...

TMJ: 1 Atau 2 Penalti Untuk Terengganu Dan 1 Kad Merah Untuk Dominic Silva, Pengadil Gagal Kawal Perlawanan Dengan Baik

Isu pengadil perlawanan diantara Terengganu dan Johor Darul Ta’zim (JDT) semalam telah mencuri perhatian TMJ sebagai pemilik JDT dimana pengadil gagal mengawal perlawanan itu dengan baik.

Komen tersebut telah ditinggalkan oleh TMJ dilaman sosial rasmi Instagram Terengganu ketika menyampaikan ucapan tahniah kepada pasukan tersebut atas cabaran yang diberikan.

“Tahniah Terengganu. Masa depan yang cerah buat Terengganu FC. Sikap prfesionalisme yang tinggi oleh kapten dan potensi yang tinggi oleh pemain muda. Bukan mudah untuk kami JDT.”

“Referee teruk dan tidak mengawal game dengan baik. Sepatutnya 1 atau 2 penalti untuk Terengganu dan kad merah untuk penyerang Terengganu yang melakukan tackle yang tinggi.”

“Apa pun, game sudah tamat. Tahniah kepada kedua-dua pasukan. Padang dan stadium first class. Tahniah dan terima kasih.”

IGTFC

Pengadil perlawanan itu Wan Mohamad Tarmizi Wan Ibrahim sebelum ini pernah cedera dibahagian mata apabila ditumbuk ketika berada dipintu masuk Hotel Seri Malaysia pada 19 Ogos 2014 selepas tamat perlawanan JDT bertemu pasukan ATM.

Dengan kemenangan itu semalam, JDT semakin mengukuhkan kedudukan dipersada liga dan memiliki kelebihan yang besar untuk terus muncul sebagai juara saingan CIMB Liga Super 2020 seterusnya meraih slot automatik peringkat kumpulan AFC Champions League 2021.

– vocketfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

BAKAL WUJUD PERIKATAN 3.0?

PETALING JAYA: Corak politik negara bakal berubah apabila wujud gambaran UMNO bakal membentuk jajaran politik baharu dinamakan Perikatan 3.0 pada Pilihan Raya Umum Ke-15...

AGONG NASIHAT RAKYAT DUDUK RUMAH

KUALA LUMPUR – Yang di-Pertuan Agong yang menzahirkan kebimbangan dengan situasi terkini wabak Covid-19 menasihati rakyat untuk berada di rumah dan tidak keluar jika...

NAJIS LEMBU BOLEH HINDAR JANGKITAN COVID-19?

ORANG ramai di India digesa untuk tidak mengamalkan rawatan tradisi menggunakan najis lembu yang dipercayai boleh menghindari daripada jangkitan virus COVID-19. Para doktor berkata, tiada...

SAYA ADA TERIMA DUIT DARIPADA NAJIB – IBRAHIM

KUALA LUMPUR: Datuk Ibrahim Ali hari ini membuat pengakuan pernah menerima sekeping cek peribadi daripada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Bagaimanapun, Presiden...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks