Friday, October 2, 2020
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak Perlawanan Melibatkan Pasukan JDT Tarik Jumlah Tontonan Paling Tinggi Di Laman Youtube

Perlawanan Melibatkan Pasukan JDT Tarik Jumlah Tontonan Paling Tinggi Di Laman Youtube

Minggu lepas, syarikat telekomunikasi terkemuka negara iaitu Telekom Malaysia (TM) menawarkan siaran langsung semua perlawanan CIMB Liga Super secara percuma melalui saluran unifiTV mereka.

Lebih menarik, ia turut disiarkan melalui laman You Tube sekaligus memudahkan peminat bola sepak tempatan menonton perlawanan yang melibatkan pasukan kesayangan mereka tanpa memerlukan aplikasi tambahan.

Selepas dua perlawanan Liga Super, tinjauan VocketFC di laman You Tube mendapati perlawanan yang melibatkan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) sentiasa mencatat jumlah tontonan paling tinggi berbanding perlawanan lain.

28734F2D-9327-4593-A2BC-2244DBB839F4

Perlawanan menentang pasukan Pahang pada 28 Ogos lalu telah mencatat lebih 80,000 tontonan sehingga separuh masa kedua manakala perlawanan menentang Perak di Stadium Sultan Ibrahim pada jumaat lepas hampir mencecah 100,000 tontonan.

Jumlah itu dijangka akan meningkat kepada 200,000 tontonan ketika perlawanan menentang Terengganu FC dan Selangor minggu depan memandangkan ia adalah perlawanan yang paling ditunggu-tunggukan.

Antara faktor yang menyumbang kepada jumlah tontonan tertinggi ini ialah prestasi JDT yang sentiasa konsisten dan merupakan pasukan pilihan untuk raih gelaran juara buat kali ketujuh musim ini.

– Vocketfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

‘Mula-mula kata negatif, sekarang positif pula’ – Adun Ayer Limau

Ayer Keroh: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ayer Limau, Datuk Amiruddin Yusof mendakwa ujian saringan Covid-19 yang dijalankan ke atasnya di Pejabat Kesihatan Daerah...

Penyeludup masih degil, guna lorong tikus bawa masuk PATI

KUALA LUMPUR – Aktiviti penyeludupan masuk pendatang asing tanpa izin (PATI) menerusi sempadan negara ini masih aktif, walaupun hampir setiap hari pasukan keselamatan membuat...

Lelaki dakwa ceroboh bilik kawalan CCTV kerana lapar dipenjara 14 hari

KUALA LUMPUR, 1 Okt -- Seorang lelaki yang mendakwa menceroboh bilik kawalan kamera litar tertutup (CCTV) di Kompleks Dayabumi kerana lapar, dijatuhi hukuman penjara...

Apandi tuntut ganti rugi disingkir sebagai peguam negara

Bekas peguam negara Mohamed Apandi Ali sedang memulakan tindakan undang-undang terhadap Jabatan Peguam Negara (AGC), berkata beliau diberhentikan secara tidak sah oleh pentadbiran Pakatan...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks