Tuesday, September 29, 2020
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak Jumlah Pasukan Dalam Saingan Liga Malaysia Mungkin Dikurangkan

Jumlah Pasukan Dalam Saingan Liga Malaysia Mungkin Dikurangkan

Jumlah pasukan dalam saingan Liga Malaysia tidak mustahil untuk dikurangkan ekoran masalah berulang yang sering dihadapi oleh beberapa persatuan.

Presiden Liga Bola Sepak Malaysia (MFL), Datuk Hamidin Mohd Amin masalah kewangan menyebabkan pihaknya tidak mahu membuat penambahan pasukan dalam waktu terdekat.

Jumlah

DATUK HAMIDIN MOHD AMIN

“Kekangan kewangan memberi kesan pada MFL dan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). Saya bukan lagi untuk lebihkan tapi mungkin kurangkan (pasukan) tapi setakat ini kita akan kekalkan 12 pasukan Liga Super dan Liga Premier.

“Kita akan kekalkan, untuk tambah jumlah ketika ini tidak mungkin kerana mahu jaga kualiti yang banyak menghadapi masalah kewangan,” katanya menurut laporan Harian Metro.

Pada masa yang sama, Datuk Hamidin turut menjelaskan pihaknya turut membantu Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) yang sedang berdepan dengan kea FIFA ekoran tuntutan yang dibuat oleh bekas pemain, Cassio De Jesus.

Jumlah

SUMBER GAMBAR: INIKANBOLA.MY

“Pihak saya dan sekretariat sudah berhubung dengan Kelantan dari dulu lagi. Presiden KAFA sudah berusaha keras menyelesaikannya.

“Namun pokoknya di sini adalah membabitkan kes dengan Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) terlampau banyak untuk diselesaikan. Kita berharap Kelantan dapat selesaikan perkara itu,” tambahnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ratusan lagi pekerja AirAsia dijangka akan diberhentikan

KUALA LUMPUR: Syarikat penerbangan tambang rendah, AirAsia Bhd berkemungkinan melaksanakan pusingan terbaharu langkah pemberhentian beratus-ratus pekerjanya dalam usaha untuk terus bertahan dalam industri yang...

Bersatu jangan melampau, berpakat biar jujur – Asyraf Wajdi

KUALA LUMPUR – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) diingatkan tidak melampaui batas setelah sekian lama UMNO bertolak ansur dalam membentuk kerajaan Pusat dan kerajaan...

Angka korban COVID-19 global jangkaui 1 juta

PARIS: Angka kematian global akibat pandemik COVID-19 yang mula dikesan di China kurang setahun lalu sebelum merebak ke seluruh dunia kini melepasi satu juta...

Tukar nama Jalan Raja Laut ke Jalan Palestin: Annuar minta DBKL beri penjelasan

KUALA LUMPUR – Tan Sri Annuar Musa menuntut Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memberikan penjelasan berhubung keputusan pihak berkuasa tempatan itu menukar nama Jalan...

Recent Comments

Enable Notifications    Ok No thanks