Wednesday, July 15, 2020
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak Jumlah Pasukan Dalam Saingan Liga Malaysia Mungkin Dikurangkan

Jumlah Pasukan Dalam Saingan Liga Malaysia Mungkin Dikurangkan

Jumlah pasukan dalam saingan Liga Malaysia tidak mustahil untuk dikurangkan ekoran masalah berulang yang sering dihadapi oleh beberapa persatuan.

Presiden Liga Bola Sepak Malaysia (MFL), Datuk Hamidin Mohd Amin masalah kewangan menyebabkan pihaknya tidak mahu membuat penambahan pasukan dalam waktu terdekat.

Jumlah

DATUK HAMIDIN MOHD AMIN

“Kekangan kewangan memberi kesan pada MFL dan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). Saya bukan lagi untuk lebihkan tapi mungkin kurangkan (pasukan) tapi setakat ini kita akan kekalkan 12 pasukan Liga Super dan Liga Premier.

“Kita akan kekalkan, untuk tambah jumlah ketika ini tidak mungkin kerana mahu jaga kualiti yang banyak menghadapi masalah kewangan,” katanya menurut laporan Harian Metro.

Pada masa yang sama, Datuk Hamidin turut menjelaskan pihaknya turut membantu Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) yang sedang berdepan dengan kea FIFA ekoran tuntutan yang dibuat oleh bekas pemain, Cassio De Jesus.

Jumlah

SUMBER GAMBAR: INIKANBOLA.MY

“Pihak saya dan sekretariat sudah berhubung dengan Kelantan dari dulu lagi. Presiden KAFA sudah berusaha keras menyelesaikannya.

“Namun pokoknya di sini adalah membabitkan kes dengan Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) terlampau banyak untuk diselesaikan. Kita berharap Kelantan dapat selesaikan perkara itu,” tambahnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Rogol berkumpulan: 4 pelajar sekolah antara 5 direman bantu siasatan

SUNGAI PETANI: : Lima lelaki termasuk empat pelajar sekolah menengah direman bermula Isnin lalu bagi membantu siasatan berhubung kes rogol melibatkan seorang remaja perempuan berusia...

BERSATU “hilang akalkah” mahu tanding 50 kerusi Melayu? – Nur Jazlan

DATUK Nur Jazlan Mohamed hairan dengan mentaliti pemimpin Parti BERSATU yang disifatkannya sebagai `hilang akal’ apabila dikatakan mahu bertanding di sekurang-kurangnya 50 kerusi Parlimen...

Lelaki di India jalani pembedahan keluarkan wayar pengecas telefon bimbit dari pundi kencingnya

Alangkah terkejutnya seorang pakar bedah apabila mendapati salah seorang pesakitnya sebenarnya menggunakan kabel pengecas telefon bimbit untuk memuaskan nafsu seks. Ini dilakukan dengan memasukkan kabel...

Ribuan penduduk Beijing jalani ujian saringan

BEIJING: : Ribuan penduduk di Beijing berbaris bagi melakukan ujian saringan selepas China melaporkan peningkatan kes tertinggi COVID-19 dalam tempoh dua bulan. Pasar Xinfadi di bahagian...

Recent Comments