Wednesday, July 15, 2020
No menu items!
Home Sukan Bola Sepak Serie A Mungkin Tidak Dapat Ditamatkan Kerana Gelombang Kedua Koronavirus

Serie A Mungkin Tidak Dapat Ditamatkan Kerana Gelombang Kedua Koronavirus

Serie A berdepan dengan kemungkinan liga mereka musim ini akan dihentika awal dan tidak ada juara.

Ini selepas kerajaan Itali memberikan amaran, potensi gelombang kedua covid-19.

Persatuan Bola Sepak Itali, FIGC turut mengumumkan perkara itu kepada semua rakan kongsi mereka.

Lalu, pada Isnin, kerajaan mencadangkan agar FICG menggunkan kaedah play off untuk menentukan kedudukan akhir dalam liga.

Cadangan itu telah dibantah oleh beberapa kelab. Oleh sebab itu Serie A mungkin akan dibatalkan jika majoriti daripada kelab membantah cadangan play off.

Ini bermakna tiada juara akan dinobatkan. Dan mereka akan membincangkan tentang pemberian slot ke kejohanan Eropah pada musim hadapan.

Ada juga cadangan untuk mengira mata dengan purata mata di home dan away untuk menentukan kedudukan akhir. Kaedah ini juga memungkinkan tiada juara akan dinobatkan kerana ianya lebih kepada menentukan slot ke Eropah.

Apapun, masih belum ada kata putus lagi berkenaan dengan perkara ini.

Serie A diwar warkan akan bersambung pada 20 Jun 2020, setelah digantung sejak 9 Mac yang lalu. Serie A sebelum ini merancang untuk menamatkan musim menjelang 2 Ogos.

Serie A masih ada 12 pusingan lagi untuk dimainkan. Juventus berada di puncak liga dalam usaha mereka mahu menamatkan saingan selaku juara bertahan sebanyak 9 kali berturut – turut.

Namun mereka cuma ada kelebihan 1 mata daripada Lazio di tangga kedua.

serie a

Jika Serie A musim ini tidak dapat disambung semula pada 20 Jun ini, maka FIGC akan menjadikan tarikh akhir liga mula disambung semula pada 10 Julai.

Dan jika ia tak dapat dimulakan semula pada tarikh itu, bermakna Serie A mungkin akan dibatalkan mahupun ditamatkan awal dengan memilih method untuk menentukan kedudukan liga.

Sama ada ia dibatalkan tanpa pemenang atau kaedah lain seperti play off.

– vocketfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Rogol berkumpulan: 4 pelajar sekolah antara 5 direman bantu siasatan

SUNGAI PETANI: : Lima lelaki termasuk empat pelajar sekolah menengah direman bermula Isnin lalu bagi membantu siasatan berhubung kes rogol melibatkan seorang remaja perempuan berusia...

BERSATU “hilang akalkah” mahu tanding 50 kerusi Melayu? – Nur Jazlan

DATUK Nur Jazlan Mohamed hairan dengan mentaliti pemimpin Parti BERSATU yang disifatkannya sebagai `hilang akal’ apabila dikatakan mahu bertanding di sekurang-kurangnya 50 kerusi Parlimen...

Lelaki di India jalani pembedahan keluarkan wayar pengecas telefon bimbit dari pundi kencingnya

Alangkah terkejutnya seorang pakar bedah apabila mendapati salah seorang pesakitnya sebenarnya menggunakan kabel pengecas telefon bimbit untuk memuaskan nafsu seks. Ini dilakukan dengan memasukkan kabel...

Ribuan penduduk Beijing jalani ujian saringan

BEIJING: : Ribuan penduduk di Beijing berbaris bagi melakukan ujian saringan selepas China melaporkan peningkatan kes tertinggi COVID-19 dalam tempoh dua bulan. Pasar Xinfadi di bahagian...

Recent Comments